NYME Nordic Kollagen Fakta

 

Hva er kollagen?

Kollagen er oftest funnet i huden, bein og bindevev i kroppen. En av hovedrollene til kollagen er å gi strukturell støtte, styrke og en viss grad av elastisitet (i kombinasjon med elastin). Kollagen er et protein og utgjør 70% av huden vår.

Kollagenfibre i lærhuden sørger for infrastrukturen til elastin, som opprettholder hudens elastisitet. Lærhuden inneholder også hyaluronsyre, som holder på fuktigheten.

Kollagen skilles ut av en rekke forskjellige celler, men først og fremst av bindevevsceller og i huden. Fibroblastene er ansvarlige for kollagenproduksjonen. Når vi er unge, produserer kroppen konsekvent kollagen, men produksjonen avtar naturlig med alderen, noe som reduserer hudens strukturelle integritet og fører til dannelse av linjer, rynker og slapp hud.

 

Hva skjer med kollagennivået når vi blir eldre?

Forskning viser at kollagennivået begynner å gå ned fra vi er 25 år. Når vi kommer til 40 vil vi ha mistet rundt en tredjedel av kollagenet vårt, noe som kan føre til at huden vår får rynker og henger. I en alder av 50 har vi mistet omtrent 50% av kollagenlagrene våre. Trist, men sant!

Ettersom fibroblastcellene (som er ansvarlige for å produsere kollagen) naturlig avtar på grunn av aldring, blir de synlige tegnene på aldring mer fremtredende. I lærhuden hjelper kollagen til med å danne et fibrøst nettverk, som nye celler kan vokse på. Kollagen er også nødvendig for å erstatte og gjenopprette døde hudceller.

Hva er marint kollagen? Hva er hydrolysert kollagen?

COLLAGEN+ inneholder fiskekollagen, også kjent som "marint kollagen". Kollagenet kommer fra fiskeskinn – et biprodukt fra fiskeindustrien – og anses derfor for å være et bærekraftig produkt. Marint kollagen er biotilgjengelig ved inntak, fordi det har blitt hydrolysert, noe som betyr at det har blitt brutt ned til små molekyler. Det marine kollagenet i COLLAGEN+ absorberes 90-95%.

Kollagen i sin opprinnelige form kan ikke brukes av kroppen. Biotilgjengelighet refererer til hastigheten som et stoff absorberes i kroppen ved inntak. Marint kollagen absorberes gjennom tarmbarrieren, inn i blodet og fraktes deretter gjennom kroppen som aminosyrer. Dette stimulerer din egen kropp til å lage mer kollagen, der det er nødvendig. Dette kan være i huden din, håret, neglene eller andre steder. Hydrolysert kollagen har en vekt på 20,000 dalton, noe som gir høy biotilgjengelighet.

Hva inneholder COLLAGEN+?

Vår flytende formel gir deg 10g marint kollagen i en praktisk daglig dose. Hver 25 ml. flaske COLLAGEN+ inneholder 10g hydrolysert marint kollagen og 50 mg hyaluronsyre. Vår vitenskapelige formel er fylt med 11 ekstra vitaminer og mineraler. Disse vitaminene og mineralene er essensielle for å stimulere kollagensyntesen, støtte hudens syklus og hjelpe til med antioksidantbeskyttelse mot UV-indusert skade.

 Hvor lang tid tar det å se resultater?

 I gjennomsnitt vil det ta omtrent 12 uker (3 måneder) før man ser de fulle fordelene med COLLAGEN+.

 Hvilken type resultater bør jeg forvente?

Det finnes flere kontrollerte, kliniske studier, som viser effektiviteten og fordelene med kollagenpeptider på hudens egenskaper, som hydrering, elastisitet og reduksjon av rynker og små linjer. Dette betyr at huden din vil føles mykere, fastere og at hårets tekstur vil bli bedre. Her er noen fakta og tall:

  • 30% reduksjon i dannelsen av dype rynker, etter bruk av 10g hydrolysert kollagen i 12 uker
  • 28% økning av hudens fuktighet etter 8 uker
  • 13% økning av hårstyrken etter 8 uker

 Hvis du vil prøve COLLAGEN+, besøk vår nettside:

www.nymenordic.no

Hvis du ønsker mer informasjon, skriv gjerne til oss:

marianne@scandicbrands.no

Oscars gate 27, 0352 Oslo, Norge