NYME COLLAGEN+ til HUD

Det finnes 28  forskjellige typer av kollagen...

I denne bloggen skal vi introdusere de 5 viktigste typene av kollagen, som brukes i i de fleste kollagentilskudd i dag.  Hver type kollagen inneholder en unik sekvens av aminosyrer, som spiller forskjellige roller i kroppen. Kollagen utgjør 70% av huden vår og 30% av proteinet i våre vitale organer, bein, sener, hud og bindevev. Fra 25-årsalderen avtar kollagenproduksjonen naturlig og kollagenlagrene våre reduseres. Dette merkes når huden vår begynner å miste elastisitet, begynner å vise små linjer og rynker. Også i leddene våre kan vi oppleve ubehag. Dette er hovedårsaken til at folk introduserer kollagen i kostholdet sitt, enten gjennom kosttilskudd eller mat. NYME COLLAGEN+ inneholder type I hydrolysert marint kollagen (fra fisk), som er kjent for å være den mest effektive kollagentypen for hud. Dette er fordi det er laget av 3 spesifikke aminosyrer: glycin, prolin og hydroksyprolin. Det er viktig å merke seg at hydrolysert kollagen umiddelbart er tilgjengelig for absorpsjon. Dette er fordi kollagenmolekyler under hydrolyseprosessen brytes ned til små fragmenter, kalt peptider. Peptidene er små nok til å lett absorberes gjennom tarmveggen og inn i blodet.

Velvære fra innsiden med NYME Collagen+ til HUD.

 

Type I kollagen

Mens alle typer kollagen er viktige, er type I den mest utbredte i kroppen vår. Hvert vev, sene, hud, brusk, bindevev og bein inneholder denne varianten av kollagen, som er tettpakkede fibre viklet inn i en trippel helixstruktur. Denne unike formen gir denne strukturen en utrolig god elastisitet. Vår naturlige tilførsel av type I kollagen brytes ned over tid og dette blir mer og mer synlig i huden vår. Det er dette som potensielt kan forårsake rynker, små linjer og mindre glødende hud.

Type II kollagen

Type II kollagen finnes i brusken vår, og den har en trippelhelix-struktur. Knoklene og leddene våre inneholder type II kollagen, som fungerer som en pute for disse områdene i kroppen vår, og beskytter dem mot eventuelle skader.

Type III kollagen

Type III kollagen er ansvarlig for sammensetningen av våre muskler, arterier, organer, milt, blodårer og enkelte indre organer, som livmoren. Selv noen av beinene våre har en minimal mengde av denne typen kollagen, noe som gjør det til en veldig viktig byggestein for kroppen vår.

Type IV kollagen

Type IV kollagen skiller seg fra de andre, siden det ikke har en fibrøs trippelhelix-struktur. Type IV kollagen finnes i hud, lever, nyrer og andre indre organer. Type IV kollagen er det tynne laget av kollagen som holder til utenfor cellene våre og det gir de deres viktige struktur.

Type V kollagen

Type V kollagen bidrar til  dannelsen av celleoverflater og hår. Det er også ansvarlig for å lage morkaken.